moz-iz-kvitnya-mobilni-brigadi-viyizhdzhali-ponad-1-6-mln-raziv-dlya-provedennya-plr-testu

МОЗ: із квітня мобільні бригади виїжджали понад 1,6 млн разів для проведення ПЛР-тесту

 • 12645 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. З квітня по листопад мобільні бригади більше 1,6 млн разів виїжджали на забір матеріалу для проведення ПЛР-тесту на виявлення коронавірусу. Найбільше таких виїздів було у Києві. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"За квітень-листопад 2020 року мобільні бригади здійснили 1 млн 670 тис. заборів зразків, які доставлені до державних лабораторій для проведення досліджень методом ПЛР", - сказав Ляшко.

За його словами, найбільше таких виїздів було здійснено у місті Києві, Тернопільській області та Київській області. Найменше – у Чернігівській, Полтавській та Луганській областях.

"Найбільша кількість бригад функціонує саме на сьогодні у Харківській, Дніпропетровській і Львівській областях. Найменша – у Київській, Луганській і Кіровоградській областях", - додав Ляшко.

Нагадаємо, в Україні на 8 годину 12 листопада зафіксовано вже пів мільйона випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст випадків за добу - абсолютний антирекорд для країни, вперше понад 11 тисяч.

Українські Національні Новини

Політика