moz-na-ponad-150-ukrayinskikh-plyazhakh-zafiksovane-zabrudnennya-vodi

МОЗ: на понад 150 українських пляжах зафіксоване забруднення води

 • 17431 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня УНН. Станом на зараз на 154 українських пляжах зафіксовано мікробне забруднення води. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Центр громадського здоров'я МОЗ України зафіксував понаднормативне мікробне забруднення у воді на 154 українських пляжах 16-22 серпня", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Києві та Київській області майже всі водоймища не рекомендовані для купання. Також це стосується водоймищ у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, у комунальному підприємстві "Плесо" заявили, що платні пляжі є незаконними. Так, загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об’єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об’єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів.

Українські Національні Новини

Суспільство