moz-na-zakarpatti-laboratorno-pidtverdzheno-odin-vipadok-difteriyi

МОЗ: на Закарпатті лабораторно підтверджено один випадок дифтерії

 • 19642 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. У Закарпатській області лабораторно підтверджено один випадок дифтерії, усього обстежено 123 особи, серед восьми з них лабораторно виявлено ріст дифтерійної палички без клінічних ознак. Про це УНН повідомили у пресслужбі МОЗ.

"Діагноз "дифтерія" у 23-річного індійського студента Ужгородського медичного університету підтвердився лабораторно", - цитують дані Центру громадського здоров’я у МОЗі.

Лікарі, як зазначається, здійснили протиепідемічні заходи щодо виявлення збудника серед контактних осіб.

"Всього обстежено 123 особи, серед восьми з них лабораторно виявлено ріст дифтерійної палички без клінічних ознак, дослідження тривають. Жоден з пацієнтів не потребує введення сироватки через легкий перебіг хвороби", - повідомили у МОЗ.

За 10 місяців 2019 року в Україні, як зазначається, зареєстровано два випадки захворювання на дифтерію.

"Станом на 1 жовтня 2019 року в Україні є більше 190 флаконів сироватки від дифтерії, які надані в якості гуманітарної допомоги ВООЗ і розподілені в усі області. У Закарпатській області середній рівень вакцинації проти дифтерії складає всього 44%, в середній показник по Україні - 52%", - заявили у МОЗ.

Також зазначається, станом на 1 вересня 2019 року в Україні наявні 1,79 млн доз вакцини АКДП, 178 тис. доз АДП та 5,4 млн доз АДП-М.

Нагадаємо, в Ужгороді розшукують 12 іноземних студентів, у яких запідозрили дифтерію.

Українські Національні Новини

Здоров'я