moz-nimechchini-poperedzhaye-pro-masivnu-ataku-shtamu-omicron

МОЗ Німеччини попереджає про "масивну" атаку штаму Omicron

 • 24420 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах заявив у п'ятницю, що Німеччина, яка потерпала від нещодавнього зростання кількості випадків Covid-19, повинна готуватися до "масивної" атаки штаму Omicron. Про це пише УНН з посиланням на DW.

Цитата

"Ми повинні підготуватися до виклику, якого у нас ще не було в такій формі", – сказав Лаутербах.

Деталі

Лаутербах повідомив, що уважно стежить за Великою Британією, де Omicron набув широкого поширення, і зараз кількість нових випадків подвоюється кожні один-два дні.

Поширення Omicron в Німеччині більше не можна запобігти, зауважив очільник МОЗу. За оцінками експертів, у Німеччині вже сотні випадків Omicron.

Лаутербах зазначив, що поки невідомо, чи спричиняє цей варіант легший перебіг захворювання, ніж попередні штами Covid-19. Однак, навіть якщо хвороба буде легшою, міністр охорони здоров’я сказав, що все одно буде небезпека через величезну кількість інфекцій, що відбуваються одночасно, що вразить більш уразливих людей.

Міністр вважає, що Omicron "неможливо взяти під контроль", зробивши лише дві дози вакцини.

"Ми не повинні заколисувати себе фальшивим почуттям безпеки", – сказав він.

Додамо

За даними агентства охорони здоров’я Інституту Роберта Коха (RKI), Німеччина повідомила про 50 968 нових випадків Covid-19 за останні 24 години.

Частка населення, яке вже отримали дві дози вакцини в Німеччині, цього тижня перевищило 70%.

Нещодавно Німеччина ввела ряд нових обмежень, зокрема щодо нещеплених людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу