moz-otrimalo-3-tis-upakovok-preparatu-dlya-likuvannya-covid-19

МОЗ отримало 3 тис. упаковок препарату для лікування COVID-19

 • 12509 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. В регіони України буде відправлено 2250 упаковок препарату "Плаквеніл", який застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби, а 750. - залишаться у Києві. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

"У нас уже готовий відповідний розподіл. Нам передали 3 тис. упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються у Києві - для швидкого реагування. Завтра буде фізично підписано договір з "УкрМедПостач", і вже завтра ліки поїдуть в області", - заявив Максим Степанов.

За його словами, "Плаквеніл" – один з кількох препаратів, що містить діючу речовину гідроксихлорохін, яку застосовують при лікуванні від коронавірусу. Саме тому МОЗ веде переговори з іншими компаніями щодо поставок цього препарату.

"Наступного тижня ми отримаємо достатньо цих ліків, щоб потенційно лікувати до 20 тис. пацієнтів", - підкреслив Степанов.

Також наголошується, наразі не існує ліків від коронавірусної хвороби COVID-19, пацієнтам надається симптоматичне лікування.

Зокрема, "Плаквеніл" застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

"…Препарат не рекомендовано купувати в аптеках без рецепта лікаря. Самолікування може бути небезпечним для здоров’я людей", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні підтверджено вже 942 випадки COVID-19, 23 людей померли.

Українські Національні Новини

Суспільство