moz-pereshkodzhaye-zhurnalistskiy-diyalnosti

МОЗ перешкоджає журналістській діяльності

 • 10966 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Прес-служба Міністерства охорони здоров’я, не дивлячись на своєчасну акредитацію кореспондента УНН, не внесла його до списків акредитованих на захід з участю в.о. голови МОЗу Уляни Супрун, передає УНН.

Прес-служба МОЗ анонсувала підписання Меморандуму між МОЗ України та Урядом провінції Онтаріо (Канада), за участю в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун і міністра охорони здоров’я та довгострокової допомоги провінції Онтаріо, доктора Еріка Хоскінса, яке повинне було відбутися о 9:00 у п'ятницю, 9 лютого.

Акредитація на захід відбувалася за допомогою електронної пошти міністерства та до 19:00 8 лютого. Представником Інформаційного агентства УНН було надіслано електронного листа ще до завершення акредитації.

Пізніше заявлений на подію журналіст самостійно надіслав акредитаційного листа (вже після завершення акредитації, о 20:42) 8 лютого.

Прибувши до будівлі МОЗу у день проведення заходу, журналіст УНН дізнався в охорони міністерства, що наразі (8:35) прес-служба формує списки акредитованих ЗМІ, тобто, на підставі отриманих даних тільки вносить усіх, хто надіслав запити для отримання доступу на подію.

Через 10 хвилин співробітник МОЗ принесла список акредитованих ЗМІ, але, не дивлячись на подвійну акредитацію, кореспонденту УНН відмовили у відвідуванні заходу, а о 8:47 надіслали відповідний лист на електрону пошту. При цьому прес-служба МОЗу взяла до уваги лише другий лист, що був надісланий пізніше, а перший лист, що був надісланий вчасно, судячи з усього, був проігнорований.

Відмову у допуску на захід у прес-службі мотивували тим, що журналіст не заявив про свій намір акредитуватися вчасно. Хоча нагадаємо, перший лист був надісланий завчасно.

Інформаційна агенція УНН розцінює такі дії представників МОЗ як перешкоджання професійній діяльності свого журналіста.

Українські Національні Новини

Політика