moz-povidomiv-khto-mozhe-provoditi-ekspres-testi-na-koronavirus

МОЗ повідомив, хто може проводити експрес-тести на коронавірус

 • 22701 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Експрес-тести на коронавірус у разі підозри на COVID-19 можуть проводити лише лікарі визначених медичних закладів, працівники екстреної допомоги не будуть проводити тест. Про це йдеться у повідомленні МОЗ у Facebook, передає УНН.

"МОЗ повідомляє: експрес-тести на коронавірус будуть проводити у разі підозри на COVID-19 тільки лікарі певних закладів охорони здоров’я", - повідомили у міністерстві.

Також у МОЗ рекомендували, якщо є симптоми гострого респіраторного захворювання, телефонувати до свого сімейного лікаря.

"Екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Медичні працівники екстреної допомоги не будуть проводити тест на COVID-19", - додали у відомстві.

У МОЗ наголосили, що експрес-тести будуть використовуватися лікарями закладів охорони здоров'я для "санітарного сортування".

"Тобто медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна казати про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи", - пояснили у міністерстві.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство