moz-u-raytsentrakh-nemaye-trimisyachnogo-zapasu-zasobiv-individualnogo-zakhistu

МОЗ: у райцентрах немає тримісячного запасу засобів індивідуального захисту

 • 18798 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. В Україні у райцентрах немає тримісячного запасу засобів індивідуального захисту, МОЗ передусім планує забезпечити працівників, що працюють з коронавірусом. Про це повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода заступник міністра охорони здоров’я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНН.

Відповідаючи на питання, чи впевнений він у тому, що в областях, у районних центрах є тримісячний запас засобів індивідуального захисту, Ляшко відповів: "Наразі немає. Це питання того, що треба забезпечити. Зараз ми кажемо, що в першу чергу забезпечити засобами індивідуального захисту всіх працівників, які реагують на ситуацію. Але ми повинні готуватися до інших випадків. Це питання проведення номенклатури, розрахування кількості, що теж робиться".

За його словами, це не дешеве задоволення, це величезні кошти для формування певного резерву.

"Це майже ще один річний бюджет системи охорони здоров’я для того, щоб забезпечити тримісячні запаси", - додав Ляшко.

Нагадаємо, Прем'єр Шмигаль розпорядився створити в Україні тримісячний запас засобів боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19.

Пізніше Президент Зеленський заявив, що не погоджується, що лікарні в Україні забезпечені всім необхідним, і повідомив, що триматиме на особистому контролі закупівлю МОЗ засобів індивідуального захисту.

Українські Національні Новини

Політика