moz-v-ukrayinu-na-tsomu-tizhni-privezut-14-tis-flakoniv-remdesiviru-dlya-likuvannya-covid-19

МОЗ: в Україну на цьому тижні привезуть 14 тис. флаконів "Ремдесивіру" для лікування COVID-19

 • 18883 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. В Україну на цьому тижні має прибути перша партія, в кількості 14 тис. флаконів препарату "Ремдесивір" для лікування COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко, передає кореспондент УНН.

"На даний момент в Україну має прибути перша партія лікарського засобу ("Ремдесивір" - ред.). Це близько 14 тисяч флаконів. Водночас, постачання буде здійснюватися до кінця цього тижня. Загальна процедура закупівлі передбачала закупівлю 28 200 одиниць цього лікарського засобу, що буде направлено на лікування 4 700 пацієнтів із середньою та тяжкою патологією перебігу COVID-19", - розповів Іващенко.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що Україна отримає перші 18 тис. доз "Ремдесивіра" для лікування COVID-19.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України виділив кошти на централізовану закупівлю лікарського препарату "Ремдесивір", який включений до національного протоколу лікування COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика