moz-vzyavsya-za-reyestratsiyu-likiv-dlya-lyudey-khvorikh-na-epilepsiyu

МОЗ взявся за реєстрацію ліків для людей, хворих на епілепсію

 • 23816 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Міністерство охорони здоров'я звернулось до компанії "Санофі", яка виготовляє лікарський засіб Сабріл, щодо подачі документів на реєстрацію ліків. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“Нам відома ця проблематика, лікування людей, які страждають на епілепсію. Те, що стосується конкретно лікарського засобу Сабріл. На жаль, попереднім керівництвом Міністерства охорони здоров’я не зверталося уваги на такі звернення, в тому числі - пацієнтів, щодо реєстрації і купування державою відповідних лікарських засобів. Те ж саме, сюди входило і Сабріл, є в нас інші препарати, наприклад антикоагулянт Синкумар, який використовується при гемофілії. Його дуже потребують наші пацієнти”, - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що ці ліки не зареєстровані в Україні.

“Що робимо ми зараз в Міністерстві охорони здоров’я. Якщо говорити конкретно по лікарському засобу Сабріл, це лікарський засіб, який виготовляється компанією "Санофі". Ми, відповідно, звернулись до компанії "Санофі", щоб вони подали документи на реєстрацію. Реєстрація можлива виключно після звернення компанії-виробника для реєстрації того чи іншого лікарського засобу”, - додав Максим Степанов.

За його словами, як тільки компанія подасть досьє - МОЗ одразу в дуже стислі терміни зареєструє лікарський засіб.

“Щоб ми могли його закуповувати, завозити на територію України офіційно і щоб наші хворі на епілепсію могли ним користуватися і лікуватися” , - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що така ситуація по великій кількості препаратів, і за останній тиждень МОЗ зробив 7 чи 8 звернень до різних виробників по всьому світі по препаратах, з якими до них звертаються пацієнти.

Нагадаємо, в Україні на фоні карантину виникла проблема з ліками від епілепсії.

Українські Національні Новини

Політика