moz-zhodnogo-vipadku-koronavirusu-v-ukrayini-dosi-ne-zareyestrovano

МОЗ: жодного випадку коронавірусу в Україні досі не зареєстровано

 • 14070 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нового сметрельного коронавірусу, який поширився у Китаї, станом на 6 лютого не зареєстровано. Про це йдеться у поширеному у четвер повідомленні МОЗ України, передає УНН.

"В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано", - вказали у МОЗ.

Як зазначається, станом на 6 лютого у світі зареєстровано 28 274 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 565 летальні. Окрім Китаю, випадки захворювання зафіксовані в 24 країнах світу.

Також у МОЗ нагадали, що 5 лютого стало відомо, що "на борту круїзного лайнера, на якому було зафіксовано спалах нового коронавірусу, перебувають 25 громадян України". Лайнер здійснює рейс без заходу у порти України, додали у відомстві.

25 січня одному з пасажирів лайнера було діагностовано 2019-nCoV після висадки у Гонконзі. На судні з 4 лютого карантин, пасажирів перевірили на коронавірус. У 10-х результати виявились позитивними на 2019-nCoV. "За інформацією контактної особи ММСП Японії, громадян України серед вказаних 10-ти підтверджених випадків немає", - додали у МОЗ.

"МОЗ Японії переводить пацієнтів із підтвердженою інфекцією нового коронавірусу до діагностичних лікарень в Японії та здійснює протиепідемічні заходи на судні. Інші пасажири і члени екіпажу, у тому числі ті, хто очікує результатів, повинні залишатися на судні щонайменше 14 днів", - вказали у міністерстві.

Центр громадського здоров’я України направив до відома прикордонної служби України лист з інформацією про цю ситуацію з метою координації і злагодженості дій при проведенні відповідних заходів реагування.

Додамо, спалах смертельного коронавірусу стався у китайському місті Ухань в кінці 2019 року.

Українські Національні Новини

Здоров'я