moz-zminyuye-protokol-likuvannya-covid-19

МОЗ змінює протокол лікування COVID-19

 • 15695 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Міністерство охорони здоров'я виключить зі стандартів надання медичної допомоги при COVID-19 застосування препарату гідроксихлорохіну для пацієнтів з тяжкою формою перебігу хвороби та для дітей, але залишать його для пацієнтів середньої тяжкості та пацієнтів групи ризику. Про це під час брифінгу у вівторок повідомила перша заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як, передає кореспондент УНН.

"До стандарту надання медичної допомоги при COVID-19 буде включено дексаметазон та додаток з антикоагулянтної терапії. Крім того, буде виключено лопінавір/ритонавір, а також буде розширена можливість застосування ремдесивіру", - сказала Садов'як.

Гідроксихлорохін, за її словами, також виключать із оновленого протоколу лікування COVID-19 у пацієнтів з тяжкою формою перебігу хвороби та для дітей.

"Виключено гідроксихлорохін з протоколу надання допомоги для пацієнтів з тяжкою формою перебігу хвороби та для дітей. Проте ми залишаємо його для пацієнтів середньої тяжкості та пацієнтів групи ризику", - зазначила Садов'як.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голубовська розповіла про труднощі в роботі щодо напрацювання протоколу для лікування пацієнтів з COVID-19

Нагадаємо, ВООЗ припиняє клінічні випробування "небезпечного" гідроксихлорохіну на пацієнтах з COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство