mozhe-buti-smertelnoyu-zhiteliv-mariupolya-zaklikali-ne-piti-vodu-z-kranu

"Може бути смертельною": жителів Маріуполя закликали не пити воду з крану

 • 154762 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Російські окупанти анонсували на 12 травня відновлення водопостачання у Маріуполі. Проте влада міста наголосила, що пити воду категорично заборонено. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

Цитата

"Маріупольці, раптом у вас в крані з'явиться вода, використовуйте її виключно як технічну. Кількість хлору при відсутності технології та з урахуванням двомісячного простою системи може бути смертельною. Піклуйтесь про себе. Переказуйте близьким і рідним. Ця вода якщо і буде - вона несе смерть принаймні тиждень", - написав Андрющенко.

Деталі 

Також радник мера підкреслив, що запуск водопостачання призведе до переповнення каналізаційної системи, яка не працює.

"Окупанти вирішили просто втопити Маріуполь в лайні буквально. Найбільший ризик в цьому - стрімке зростання інфекційних захворювань та зростання смертності. Хоча цілком можливе, що то частина плану окупантів", - додав він.

Нагадаємо 

Військова деблокада Маріуполя наразі неможлива. ЗСУ роблять все, що від них залежить, щоб цю ситуацію виправити.

Маріуполь був оточений російськими військами ще в перші дні повномасштабного вторгнення росії, яке розпочалося 24 лютого. Українські військові та підрозділ "Азов" чинять опір у місті вже майже третій місяць. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП