mozhe-viklikati-golod-ta-politichnu-nestabilnist-zelenskiy-obgovoriv-z-prezidentom-yevroradi-blokadu-eksportu-zerna

Може викликати голод та політичну нестабільність: Зеленський обговорив з президентом Євроради блокаду експорту зерна

 • 104118 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. У понеділок, 9 травня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч у режимі відеоконференції з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, який наразі знаходиться в Одесі. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Офіс президент.

Деталі

За словами Зеленського, Україна постачає зерно майже для 400 млн людей на планеті. Блокування експорту української аграрної продукції вже призводить до зростання цін, це може викликати голод та політичну нестабільність.

Цитата

"Важливо не допустити продовольчої кризи у світі, спричиненої агресивними діями росії. Необхідно вжити негайних заходів задля розблокування українських портів для експорту пшениці. Ціную сміливу позицію президента Європейської ради та його особисту присутність в Одесі. Вдячний за постійну підтримку нашої країни з боку ЄС у багатьох сферах", - повідомив він.

Доповнення

Також президент Європейської ради зі свого боку запевнив, що Євросоюз продовжить надавати Україні максимальну фінансову та оборонну допомоги: "Ми повинні мобілізувати світову підтримку для того, щоб ви змогли справлятися з гуманітарними викликами та працювати, починати відновлювати економіку України". 

Нагадаємо 

Російські окупанти вкрали в Україні вже 400-500 тисяч тонн зерна, яке відправляють до тимчасово окупованого Криму. Як заявив під час брифінгу міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, МЗС має напрацювання про арешти та конфіскацію зерна з допомогою західних партнерів та скоро їх оголосить.

Українські порти необхідно розблокувати у найближчий час. В іншому випадку, вже в кінці липня світ почне панікувати через нестачу українського зерна.

Українські Національні Новини

Політика