mozhlivo-tse-bude-etapami-gayday-perekonaniy-scho-vdastsya-zabrati-nazad-donbas

"Можливо, це буде етапами": Гайдай переконаний, що вдасться забрати назад Донбас

 • 306403 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай переконаний, що вдасться забрати назад окуповані нині території Донбасу. Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів у коментарі, який поширив у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Я впевнений, що так. Можливо, це буде етапами, ми повернемо території, які втратили з початку 24-го лютого, з початку вторгнення росії в Україну", - сказав Гайдай, відповідаючи на запитання, чи, на його думку, можна буде забрати назад Донбас.

"А потім, можливо, трохи довший час потрібен буде, але все одно повернемо й окуповані території з 14-го року. Ну, там вже буде 50/50. Це буде, можливо, і військова операція, можливо, дипломатія. Але не виключно російська-українська, це буде весь світ працювати над цим питанням. Але я впевнений, все заберемо", - сказав Гайдай.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський 18 квітня у відеозверненні заявив: "Зараз уже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися". За його словами, значна частина всієї російської армії була сконцентрована для цього наступу.

У Міноборони України 19 квітня повідомляли, що окупанти пішли в наступ у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

Гайдай 20 квітня заявив, що 80% території Луганскої області перебуває під контролем росії. Якщо Україна не чинитиме опір, сказав чиновник, "росія, звичайно, не збирається зупинятися на досягнутому і рухатиметься далі".

Українські Національні Новини

Політика