mozhna-stvoriti-okremiy-noviy-organ-goncharuk-rozpoviv-scho-bude-pislya-likvidatsiyi-dabi

Можна створити окремий новий орган: Гончарук розповів, що буде після ліквідації ДАБІ

 • 18342 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. У разі ліквідації ДАБІ (Державної архітектурно-будівельної інспекції) можна буде створити окремий новий орган. Проте, є багато організаційних питань щодо ліквідації ДАБІ. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на брифінгу за підсумками засідання уряду, передає кореспондент УНН.

На питання журналіста, чи розглядалося питання щодо ліквідації ДАБІ і чи буде розглядатися, Гончарук розповів: "Зараз ця ідея активно обговорюється".

"Нажаль, взагалі вся будівельна сфера одна з найбільш корумпованих, там корупцію, потрібно, сорі, мочити системно. Це той випадок, коли іноді простіше звільнити всіх і перенабрати нових чесних людей. Я скажу так, ми на фінальному етапі прийняття цього рішення. Вірогідно, що це так відбудеться", - зазначив він.

Гончарук додав, що, як варіант у разі ліквідації ДАБІ можна створити окремий орган.

"Є багато різних варіантів: можна створити окремий новий орган. Тобто логіка в чому,що в тому ДАБІ все настільки прогнило, вони настільки замучили бізнес, замучили чесних громадян, поборами по 5 доларів за квадратний метр. Що іноді ринок просто говорить: "приберіть їх всіх, щоб ми більше їх не бачили". Але виникає багато питань, хто буде видавати дозволи, хто буде виходити на перевірки, тому що "беспредєльной" забудови, її теж багато", - відмітив Прем’єр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді анонсували реформу ДАБІ

До того ж, він акцентував увагу на тому, що у цьому питанні є багато організаційних питань, які можуть негативно вплинути на ринок.

"Багато організаційних питань, ми не хочемо легковажити на цьому рішенні, для того, щоб не створити дискомфорт на ринку. Те, що ми схематично в будівництві найближчим часом поборемо в мене немає ніяких сумнівів – це питання невеличкого проміжку часу. Чи буде це ліквідація ДАБІ, чи буде це її реорганізація – ми подивимося. Тут ще є декілька варіантів", - підсумував Гончарук.

Як раніше повідомляв УНН, Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) можуть ліквідувати у тому вигляді, у якому вона зараз є.

Нагадаємо, за словами Гончарука, у сфері будівельної галузі мають бути реалізовані три цілі, а саме детінізація бізнесу в сфері видобутку будматеріалів, працевлаштування, а також очищення галузевих органів від корумпованих чиновників.

Українські Національні Новини

Політика