mriyu-vzhe-ne-vidnoviti-ale-ye-shans-stvoriti-novu-komandri-ekipazhu

"Мрію" вже не відновити, але є шанс створити нову – командир екіпажу літака

 • 392987 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Командир екіпажу знищеного російськими окупантами українського літака Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов заявив, що є шанс створити такий новий. Про це він розповів в інтервʼю "Голосу Америки", інформує УНН.

Деталі

Капітан Антонов відвідував руїни літака після деокупації Гостомелю. Він, як й інші авіаексперти, вважає, що відновити "Мрію" неможливо.

"Загинула майже половина літака повністю. Основна частина, в якій льотчики мешкали, де ми жили, де проводили весь свій час, це наша пілотська кабіна — це все знищено. Крило одне, і друге, я вже бачу теж, силові конструкції, які основні — вони головні деталі, швидше за все вони пошкоджені температурою, і ні ліве напівкрило, ні праве напівкрило вже використовувати не можна буде", — зазначив Антонов.

Проте, за словами командира, є шанс створити новий такий літак.

"Весь контур, який ми бачимо, без того, що всередині, це залізо. Залізо є. Потрібна електроніка та всі інші внутрішні частини. Говорили про суми від 800 млн до 3 млрд. Але сума, самі розумієте, що дуже велика і плюс така різниця в оцінці, це говорить лише про одне: що реально ще ніхто не оцінював", — розповів Антонов.

Він додав, що незалежно від суми, інвестиції у нову "Мрію" навряд чи окупляться, але відтворити її необхідно.

Нагадаємо

27 лютого стало відомо, що російські окупанти знищили флагман української авіації — легендарний літак Ан-225 "Мрія". Це сталося на аеродромі "Антонов" у Гостомелі під Києвом.

Українські Національні Новини

Суспільство