mumiya-z-sifilisom-viyavilasya-prababuseyu-borisa-dzhonsona

Мумія з сифілісом виявилася прабабусею Бориса Джонсона

 • 62138 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Вчені в швейцарському місті Базель вирішили десятилітню загадку особистості муміфікованою жінки. Їх дослідження показало, що жінка - прабабуся британського міністра закордонних справ Бориса Джонсона, передає УНН з посиланням на ВВС.

Так, тіло було виявлено в 1975 році, в той час як в Базельській церкві Барфюссера проводилися ремонтні роботи.

Жінка була похована прямо перед вівтарем, явно добре жила і носила одяг хорошої якості. Очевидно, це було тіло багатою леді Базеля.

Не було ніякого надгробка, щоб вказати її особистість, але початкове тестування її дерев'яної труни припустило, що воно датується 16-м століттям.

Повідомляють, що її тіло було пронизане ртуттю - стандартне лікування сифілісу з кінця 15-го до 19-го століття. Високотоксична ртутна обробка найчастіше вбивала, ніж лікувала, але саме це зберегло її тіло.

Базель в XVI і XVII століттях був багатим торговим містом; його порт на річці Рейн був ключовим центром для перевезення товарів по всій Європі, і це так і сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На єгипетській мумії знайшли список покупок

Місцеві історики знали, що члени багатих сімей Базеля були поховані в церкві Барфюссера і навколо неї.

У 2017 році в знову відкритих архівах стало ясно, що мумія була виявлена ​​ще в 1843 році. Ці записи змушували істориків підозрювати, що мумія була членом добре організованої сім'ї Базель, Бішоффів.

Використовуючи найсучасніші методи, вчені змогли витягти ДНК-матеріал з великого пальця мумії.

Вчені використовували ДНК-тестування, щоб встановити ідентичність мумії. Результати свідчать про ймовірність 99,8%, що мумія була не хто інший, як Анна Катаріна Бішофф. Народилася в Базелі в 1719 році і померла там в 1787 році.

Як тільки її особа була встановлена, генеалоги змогли - за допомогою ефективних записів народжень, шлюбів і смертей, встановити нащадків муміфікованою жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В єгипетській гробниці знайшли 3 нові мумії

"У неї було сім дітей. Тільки двоє вижило. Дочка Анна, вийшла заміж за якогось християнина Хьюберта барона Пфеффеля фон Крігельштейна. П'ять поколінь фон Пфеффеля пізніше, і ми виявляємо, що Марі Луїза фон Пфеффель вийшла заміж за одного Стенлі Фреда Вільямса," - повідомили у виданні.

Їхня донька Івонн вийшла заміж за Османа Уілфреда Джонсона Кемаля... і їх син, Стенлі Джонсон, є батьком британського міністра закордонних справ Борисом Джонсоном.

У свою чергу, британський міністр вже відреагував на новину про покійну пра-пра бабусю.

"Дуже радий дізнатися про мою далеку пра-пра "мумію-бабусю"- піонерку в області сексуального здоров'я. Дуже пишаюся", - відреагував Джонсон в Twitter.

Very excited to hear about my late great grand 'mummy' - a pioneer in sexual health care. Very proud https://t.co/9EKLPlzfk8

- Boris Johnson (@BorisJohnson) 25 січня 2018 р.

 

Українські Національні Новини

Політика