muratov-u-nobelivskiy-promovi-skazav-pro-dopustimist-viyni-rosiyi-ta-ukrayini-u-khvorikh-golovakh-geopolitikiv

Муратов у нобелівській промові сказав про допустимість війни Росії та України "у хворих головах геополітиків"

 • 27474 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Головний редактор "Нової газети" Дмитро Муратов під час виступу на церемонії вручення Нобелівської премії виступив з критикою російського уряду. Він згадав про Україну, Навального та Олександра Лукашенка. Трансляція церемонії велася на YouTube-каналі премії, передає УНН.

Цитата

“Гібридні бойові дії. Трагічна, потворна, злочинна історія з Боїнгом МН17. Вони зруйнували відносини Росії і України. Я не знаю, чи зуміють наступні покоління політиків їх відновити. Тим більше, у хворих головах геополітиків війна Росії і України перестає здаватися неможливою", - сказав Муратов.

Деталі

Також він згадав про "гру на крові" Олександра Лукашенка, правда при цьому назвавши його "президентом".

"Його військові женуть під автоматами біженців з Близького Сходу на ланцюзі автоматників, що охороняють кордони Євросоюзу", — сказав він.

Муратов заявив, що "Нова газета" виявила, чиї борти доставляють біженців в точку "цього конфлікту".

"Білоруські літаки збільшили рейси до Мінська з Близького Сходу восени цього року більш ніж у 4 рази. Шість рейсів було в серпні-листопаді 2020 року, і 27 рейсів — в ті ж місяці цього року. 4,5 тис. осіб привезла білоруська компанія для можливого прориву кордону в цьому році, а тільки 600 туристів було в минулому. Ще 6 тис. біженців доставила компанія з Іраку", - повідомив він.

Також нобелівський лауреат згадав про ув'язненого в Росії опозиційного політика Олексія Навального, вбивство російських журналістів у ЦАР і ліквідацію в Росії Правозахисного центру "Меморіал".

Додамо

8 жовтня Нобелівський комітет присудив Нобелівську премію миру головному редактору "Нової газети" Дмитру Муратову і філіппіно-американській журналістці і письменниці Марії Ангеліті Рессе за "зусилля по захисту свободи вираження думок".

Українські Національні Новини

Політика