musulmani-nimechchini-vimagayut-posilennya-okhoroni-mechetey-pislya-teraktu-u-noviy-zelandiyi

Мусульмани Німеччини вимагають посилення охорони мечетей після теракту у Новій Зеландії

 • 8701 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Глава Центрального ради мусульман в Німеччині Айман Мазієк в неділю, 17 березня, зажадав посилення заходів безпеки для захисту німецьких мечетей після теракту в Новій Зеландії. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

За його словами, мечеті посилено охороняють тільки протягом пари тижнів після чергової атаки на них, і цього явно недостатньо.

Все це викликає втрату довіри до правоохоронних органів серед німецьких мусульман, заявив Мазієк в інтерв'ю виданню Heilbronner Stimme. У багатьох, за його словами, з'являється почуття, що їх проблеми і побоювання не приймаються всерйоз.

Тим часом глава МВС країни Хорст Зеехофер, коментуючи теракт в Крайстчерчі, назвав релігійні установи в Німеччині можливими цілями терористів і заявив, що в разі потреби мечеті будуть охороняти в посиленому режимі.

У той же час Зєєхофер спростував твердження про те, що в Німеччині панує "ісламофобського" атмосфера.

"Ні. Більшість жителів Німеччини живе в мирі та злагоді. Готовим до насильства екстремістів цього не змінити", - заявив міністр в інтерв'ю виданню Bild.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер німецьких мусульман заявив, що боїться летіти в США

Як повідомляв УНН, 15 березня у Новій Зеландії сталося масове вбивство у двох мечетях. Нападник склав маніфест та транслював напад.

Уряд Нової Зеландії назвав атаку на мечеті терактом. Наразі відомо про 50 загиблих.

Українські Національні Новини

Новини Світу