mutatsiya-koronavirusu-z-velikoyi-britaniyi-rozpovsyudilasya-vzhe-na-60-krayin

Мутація коронавірусу з Великої Британії розповсюдилася вже на 60 країн

 • 20014 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Новий штам коронавірусу, вперше виявлений у Великій Британії, виявлений вже у 60 країнах і територіях. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) в щотижневому звіті, передає УНН.

"З 12 січня VOC 202012/01 (новий штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії - ред.) був виявлений ще в 10 країнах, територіях і регіонах. На сьогоднішній день 60 країн у всіх шести регіонах ВООЗ повідомили або про завезені випадки, або про передачу цього варіанту серед населення", - вказали в ВООЗ.

В організації додали, що Служба громадської охорони здоров'я Англії надала кілька звітів про триваючі дослідження з оцінки передачі і ступеня тяжкості цього штаму коронавірусу.

"Водночас про варіант 501Y.V2 (новий варіант коронавірусу, виявлений у ПАР - ред.) надійшли повідомлення з трьох додаткових країн - наразі налічується 23 таких країни в чотирьох з шести регіонів ВООЗ", - сказано в повідомленні.

Відзначимо, 14 грудня 2020 року влада Великої Британії повідомила ВООЗ про виявлення методом геномного секвенування нового варіанту вірусу SARS-CoV-2. Результати аналізу вказують на здатність нового варіанту легше передаватися від людини до людини.

Українські Національні Новини

Здоров'я