muzey-mistetstva-metropoliten-nazvav-khudozhnikiv-ryepina-ta-ayvazovskogo-ukrayintsyami

Музей мистецтва "Метрополітен" назвав художників Рєпіна та Айвазовського українцями

 • 1183858 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. На сайті американського музею мистецтва "Метрополітен" Ілля Рєпін, Іван Айвазовський та Архип Куїнджі визнані українськими, а не російськими художниками, передає УНН.

Деталі

Американський музей мистецтва "Метрополітен" у Нью-Йорку визнав таких художників як Ілля Рєпін, Іван Айвазовський та Архип Куїнджі українськими, а не російськими митцями. Про це вказано на сайті музею.

Наприклад, у підписі до портрета письменника Всеволода Гаршина (1884), який представлений у музейній галереї, тепер зазначено, що це робота українського художника Іллі Рєпіна. Художник родом з Чугуєва (раніше Харківська губернія).

Так само і робота з кораблем у місячному сяйві, авторства мариніста Івана Айвазовського, народженого у Феодосії, тепер з підписом українського художника.

Також картина "Червоний захід сонця", яку створив Архип Куїнджі, народжений у передмісті Маріуполя, тепер має українське авторство митця.

Доповнення

Нагадаємо, що раніше митців у музеї були представлені вихідцями з рф.

На сайті музею також оновили інформацію про те, що весною 2022 року рф знищили Маріупольський художній музей імені Архипа Куїнджі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Над Канадою збили літальний об'єкт

     • 916743 переглядiв

    У Малаві масштабний спалах холери

     • 1103931 переглядiв