muzeyu-memorial-zhertv-golodomoru-vidilyat-dilyanku-v-kiyevi

Музею “Меморіал жертв Голодомору” виділять ділянку в Києві

 • 9117 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Музею “Меморіал жертв Голодомору” виділять ділянку на вулиці Лаврській в Києві. Про це УНН повідомили у прес-службі Київради.

Депутати Київської міської ради підтримали надання дозволу відведення Національному музею “Меморіал жертв Голодомору” земельних ділянок для експлуатації та обслуговування музею.

Зазначені земельні ділянки мають площу 0,78 га та 4,42 га і знаходиться на вул. Лаврській, 3 у Печерському районі столиці. Відповідна територія перебуває в комунальній власності міста та надається в користування музею на постійній основі. Ділянка вільна від капітальної забудови, вкрита зеленими насадженнями. Там знаходяться пам'ятні знаки на честь жертв Голодомору.

“На сьогодні назріла актуальна потреба в будівництві другої черги меморіального комплексу на базі споруд першої черги - Національного музею “Меморіал жертв Голодомору”, аби забезпечити повноцінне функціонування музею як єдиного в Україні закладу, що досліджує проблематику та тему голодомору в Україні”, - зазначив заступник міського голови Володимир Прокопів.

У відомстві нагадали, що Кабінет Міністрів 26 жовтня схвалив проект постанови про “Питання підготовки будівництва у м. Києві другої черги Меморіалу жертв Голодомору”, що дасть можливість вирішити організаційні питання, пов'язані з підготовкою до цього будівництва.

 

Українські Національні Новини

Київ