mvf-gotuyetsya-do-vidnovlennya-ukrayini-pislya-viyni

МВФ готується до відновлення України після війни

 • 174775 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Міжнародний валютний фонд готується до відновлення України після війни. Про це повідомила директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва під час виступу напередодні, пише УНН.

Цитата

"Сподіваючись на мир, ми маємо зробити все можливе, щоб допомогти Україні та всім постраждалим країнам. (...) Разом з міжнародними партнерами ми готуємося до масштабних зусиль для відновлення, які будуть потрібні", - сказала голова МВФ.

Деталі

При цьому вона нагадала, що МВФ уже надав екстрене фінансування обсягом 1,4 мільярда доларів, щоб допомогти задовольнити нагальні потреби України у видатках. А минулого тижня запустили спеціальний рахунок, який "дає безпечний спосіб подальшого фінансування України".

"Ми також активно працюємо, щоб підтримати сильно постраждалих сусідів України, таких як Молдова — країна з населенням лише 2,6 мільйона людей, яка вже прийняла понад 400 тисяч біженців. І ми посилюємо підтримку 20 відсотків наших країн-членів, які переживають нестабільність чи конфлікти", - додала Георгієва.

Доповнення

МВФ прогнозує падіння світової економіки через війну рф проти України.

Українські Національні Новини

Економіка