mvf-onoviv-prognoz-tsin-na-naftu

МВФ оновив прогноз цін на нафту

 • 11366 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує, що нафта в 2019 році буде коштувати на 13% дешевше, ніж в минулому році. Середня ціна нафти марки Brent складе 59,2 доларів за барель в 2019 році і 59 доларів в 2020 році. Про це повідомляє УНН з посиланням на квітневий огляд МВФ "Перспективи світової економіки" (World Economic Outlook).

Згідно з прогнозом МВФ, середня ціна нафти в 2019 році буде на 13% нижче, ніж в 2018 році. Ціни на нафту залишаться незмінними в реальному вираженні і в середньостроковій перспективі. Середня ціна нафти марки Brent складе 59,2 доларів за барель в 2019 році і 59 доларів в 2020 році.

Як зазначалось в огляді, з початку 2019 року на ціни впливає зниження пропозиції нафти. Зокрема, зниження видобутку в Канаді, скорочення поставок ОПЕК і країн, що не входять в ОПЕК, а також вимушені перебої в Венесуелі поступово уповільнюють зростання видобутку нафти.

"Хоча ризики збалансовані, істотна невизначеність навколо базових прогнозів цін на нафту залишається через високу політичну невизначеність", - наголошується в прогнозі.

Відзначимо, що МВФ вказує на такі ризики зростання ціни, як геополітичні події на Близькому Сході, нестабільна політична ситуація в Венесуелі, посилення позиції США щодо Ірану та Венесуели і повільніше, ніж очікувалося, зростання виробництва в США.

Фахівці МФВ підкреслюють, що зниження ціни на нафту може викликати прискорення зростання виробництва в США і незгоду між країнами ОПЕК і країнами, що не входять в ОПЕК.

Торгова напруженість і інші ризики для глобального зростання також можуть вплинути на глобальний попит і привести до зниження ціни, вважають в МВФ.

Як повідомляв УНН, за прогнозом НБУ, протягом декількох років ціни на нафту будуть коливатися в діапазоні 60-70 доларів за барель. 

Українські Національні Новини

Економіка