mvf-pro-naslidki-poshirennya-koronavirusu-kriza-poznachitsya-svitoviy-ekonomitsi

МВФ про наслідки поширення коронавірусу: криза позначиться на світовій економіці

 • 17525 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Поширення коронавірусу позначиться на світовій економіці і матиме негативний вплив на попит і пропозицію. Про це йдеться в опублікованій в понеділок на сайті Міжнародного валютного фонду (МВФ) статті його головного економіста Гіти Гопінат, передає УНН.

"Криза в галузі охорони здоров'я буде мати значні економічні наслідки, що знайде відображення в пов'язаних з попитом і пропозицією потрясіннях, які відрізняються від минулих криз", - відзначила Гопінат.

На її думку, під час епідемії необхідна цілеспрямована політика для підтримки економіки, яка зберігала б непорушну мережу економічних і фінансових відносин між працівниками і підприємствами, кредиторами і позичальниками, а також постачальниками і кінцевими користувачами, щоб можна було відновити активність.

У статті також зазначено, що уряди країн не повинні "допустити, щоб тимчасова криза завдала незворотної шкоди людям і підприємствам в результаті втрати робочих місць і банкрутств".

"Гуманітарні наслідки спалаху COVID-19 зростають тривожними темпами, і хвороба поширюється в усе більшій кількості країн", - констатує головний економіст фонду.

Першочерговим завданням вона називає "збереження людей неушкодженими і здоровими".

"Країни можуть допомогти, витративши більше грошей на зміцнення своїх систем охорони здоров'я, а саме на засоби індивідуального захисту, скринінг, діагностичні тести та додаткові лікарняні ліжка", - радить Гопінат.

Вона вітала рішення урядів ряду країн ввести обмеження на поїздки, тимчасово закрити школи, а також встановити карантин.

Нагадаємо, МВФ виділить 50 млрд доларів на боротьбу з новим коронавірусом.

Українські Національні Новини

Економіка