mvf-vidiliv-noviy-transh-ta-pogodiv-novu-programu-kredituvannya-dlya-ukrayini

МВФ виділив новий транш та погодив нову програму кредитування для України

 • 13476 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Рада Міжнародного валютного фонду узгодила нову кредитну програму stand-by для України на 14 місяців. Перший транш розміром 1,4 мільярдів доларів очікується найближчим часом. Загальний обсяг фінансування в рамках нової кредитної програми складе 3,9 мільярдів доларів. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву Президента України Петра Порошенко.

“Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів США. Схвалено і рішення про виділення у рамках цієї програми першого траншу на 1,4 млрд дол США, що відбудеться вже найближчим часом”, — повідомив президент.

Нова програма співпраці має замінити програму Extended Fund Facility (EFF), яка діяла в Україні з 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ: світовий борг становить понад 86 тис доларів США на людину

Додамо, що стара програма МВФ для України EFF розрахована на середню та довгострокову співпраці з країнами, що мають довгострокові проблеми у нестачі коштів. Ця програма передбачає проведення довгострокових реформ та має довший період погашення заборгованості.

У свою чергу, нова погоджена кредитна програма Stand-by, яку погодили у МВФ, є короткостроковою (не більше 3 років) та призначена для подолання дефіциту коштів у короткостроковій перспективі.

Як повідомляв УНН, Міжнародний Валютний Фонд у вівторок мав прийняти рішення щодо точної суми і дати виплат для України за програмою stand-by.

Нагадаємо, Національний банк України очікує на отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду до 25 грудня.

Гарна новина – як і домовлялися з директором-розпорядником МВФ @Lagarde, Рада директорів MВФ ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на суму 3,9 млрд доларів США. Схвалено і рішення про виділення у рамках цієї програми першого траншу на 1,4 млрд дол США. pic.twitter.com/zkJMTIlTaF

— Петро Порошенко (@poroshenko) 18 грудня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика