mvf-viznachitsya-z-datoyu-i-tochnoyu-sumoyu-transhiv-dlya-ukrayini-nastupnogo-tizhnya

МВФ визначиться з датою і точною сумою траншів для України наступного тижня

 • 17946 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Міжнародний Валютний Фонд 18 грудня прийме рішення щодо точної суми і дати виплат для України за програмою stand-by. Про це під час брифінгу в штаб-квартирі МВФ 13 грудня заявив директор прес-офісу Фонду Джеррі Райс, передає кореспондент УНН.

"Між МВФ та Україною було укладено угоду щодо нової угоди stand-by. Це буде еквівалентно приблизно 3,9 млрд доларів США. Все вірно, це буде розглянуто нашою радою директорів 18 грудня, наступного тижня, можу це підтвердити", - зазначив Райс.

Так, раніше Міжнародний валютний фонд призначив раду директорів щодо співробітництва з Україною на 18 грудня.

"Що стосується першої виплати і точної суми, це рішення буде прийматись радою директорів наступного тижня, тому ви отримаєте цю інформацію наступного тижня", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналіста щодо співпраці МВФ з Україною в контексті недавніх подій (загострення на Азові і введення воєнного стану в Україні – ред.), директор прес-офісу зауважив, що "це продовжується".

"Українська влада підтвердила свої зобов'язання продовжувати запровадження макроекономічної політики, а також реформ з метою залучення інвестицій та досягнення стійкого зростання. Отже, знов таки, ми очікуємо, що це просуватиметься далі, як заплановано, наступного тижня", - підкреслив він.

Як повідомляв УНН, Національний банк України очікує на отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду до 25 грудня.

Українські Національні Новини

Економіка