mvs-dobova-kilkist-povidomlen-pro-povyazani-z-viborami-porushennya-podvoyilasya

МВС: добова кількість повідомлень про пов'язані з виборами порушення подвоїлася

 • 12550 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. В Україні спостерігається збільшення числа повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це на брифінгу щодо роботи правоохоронних органів у період виборчої кампанії та реагування на порушення виборчого законодавства сказав радник міністра внутрішніх справ – голова координаційного штабу МВС Іван Стойко, передає кореспондент УНН.

"Згідно з чинним виборчим законодавством, законом про вибори народних депутатів, 20 липня, в суботу, наступає день тиші. Аналізуючи сьогоднішні події, ми бачимо десь уже другий день практично зростання правопорушень. Якщо було їх в середньому по 70-80, то сьогодні їх вже більше 150. От маємо за добу 154 порушення, а всього 691 повідомлення про порушення з початку виборчої кампанії. Найбільше їх зареєстровано у Києві – 64, в Луганській та Запорізькій областях – по 59, в Харківській - 55, в Одеській - 44. За 5 фактами, які були вчора, їх було внесено до ЄРДР", - сказав Стойко.

З його слів, найменше повідомлень про порушення на сьогодні в Хмельницькій області – 2, Рівненській – 3, Чернігівській, Сумській та Миколаєвській – 11, Чернівецькій – 5.

"Всього розпочато 23 кримінальних провадження, з яких 15 пов’язано з порушенням виборчого законодавства і 7 – з проведенням виборів. Складено 48 протоколів про вчинення адмінпорушень, 1 особі повідомлено про підозру – це погроза або перешкоджання діяльності журналістів", - зазначив він.

Нагадаємо, через вибори МВС переходить на посилений режим з 15 липня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП