mvs-yavka-vibortsiv-na-13-00-stanovila-blizko-20

МВС: явка виборців на 13:00 становила близько 20%

 • 13912 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Явка у день позачергових виборів до Верховної Ради, за даними Міністерства внутрішніх справ, на 13:00 сягнула близько 20%. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані МВС.

"Станом на 13 годину вибори здійснюються відповідно до закону. Явка виборців становила близько 20%", - повідомили у МВС.

"Системі МВС разом з українським суспільством вдалося зробити все, щоб виборчий процес став цивілізованим. На жаль, по областях у нас ще лишилися бажаючі використати брудні виборчі технології. Не дивлячись на велику кількість попереджень з нашого боку, вони продовжували порушувати, тому й маємо 360 кримінальних проваджень за весь цей час. Зранку ще 10 проваджень розпочато", - сказав радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

"Різні експерти і аналітики прогнозували, що під час парламентської виборчої кампанії може бути у десятки разів більше порушень. Оскільки активність і мотивація людей значно вища. Мажоритарні кандидати та 22 політичні сили додають різні сюжети, які потребують уваги правоохоронців. Але ми багато зробили, щоб уникнути таких ситуацій", - сказав він.

Нагадаємо, раніше в ОПОРІ заявили про 20% явки на виборах до Ради.

Українські Національні Новини

Політика