mvs-zafiksuvalo-ponad-30-viborchikh-dilnits-iz-pidozrilim-golosuvannyam

МВС зафіксувало понад 30 виборчих дільниць із підозрілим голосуванням

 • 13595 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Правоохоронні органи зафіксували понад 30 виборчих дільниць в трьох областях України, де результати виборів суттєво відрізняються від середніх по округу. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Роман Варченко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"У нас є близько 30 таких дільниць зараз у Донецькій області, у нас є по кілька дільниць у Львівській і Одеській областях. По інших областях ми не фіксуємо якоїсь помітної кількості таких дільниць", - зазначив Варченко.

За його словами, аномальним голосуванням МВС називає результати голосування на конкретній дільниці, які суттєво (більш ніж на 30%) відрізняється від середнього результату по округу.

При цьому він додав, що на цих дільницях буде посилена участь правоохоронців під час голосування у ІІ турі.

Водночас Варченко наголосив, що наявність десятків дільниць із аномальним голосування в різних областях суттєво не вплинуло на результати волевиявлення громадян і не спотворило кінцевий результат І туру виборів, оскільки всього в Україні налічується 29,9 тис. виборчих дільниць.

Нагадаємо, упродовж виборчої кампанії поліція Донецької області зареєструвала понад 600 повідомлень, пов'язаних з порушенням виборчого процесу.

Українські Національні Новини

Політика