myach-na-storoni-nato-posol-pro-podalshi-kroki-dlya-vstupu-ukrayini

М'яч на стороні НАТО: посол про подальші кроки для вступу України

 • 121603 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Наразі м'яч на стороні НАТО, дискусія про членство України в Альянсі набула формалізованого характеру. Про це під час брифінгу повідомила посол України в НАТО Наталя Галібаренко, передає УНН.

Цитата

"Що стосується конкретного плану дій, то тут звичайно м'яч на стороні НАТО, тому що після того, як заявка була офіційно передана, країни-члени мають попередньо провести обговорення та висловити свою позицію. Те, що мене радує в моїй роботі – тепер дискусія про наше майбутнє членство по факту отримала формалізований характер", – сказала Галібаренко.

Деталі

За словами посла, раніше це були неофіційні обговорення, які проводили в кулуарах.

"Тепер обговорення буде відбуватися у рамках Північноатлантичної ради на різних рівнях. Одне з перших обговорень буде на рівні послів. Друге обговорення я не виключаю, що відбудеться в рамках засідання міністрів оборони. Серед великих заходів – це так само в листопаді засідання міністрів закордонних справ НАТО. Тобто ми вже формалізуємо цю дискусію", – розповіла Галібаренко.

Вона зазначила, що зустріч міністрів оборони відбудеться 12-13 жовтня.

"Тобто у нас спочатку буде зустріч у форматі "Рамштайн" – це спеціальна контактна група з підтримки України, а на наступний день відбудеться засідання міністрів оборони, де ми очікуємо нашого міністра оборони Резнікова", – сказала Галібаренко.

Нагадаємо

30 вересня Україна подала заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

2 жовтня президенти Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Північної Македонії, Чорногорії, Польщі, Словаччини та Румунії закликали союзників суттєво збільшити військову допомогу Україні та підтримали її членство в НАТО. Раніше Канада також підтримала членство України в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика