myrnyi-samit-shchodo-ukrainy-vidbudetsia-v-shveitsarii-15-16-chervnia

Мирний саміт щодо України відбудеться в Швейцарії 15-16 червня

 • 30701 переглядiв

Швейцарія прийматиме дводенну мирну конференцію високого рівня щодо України 15-16 червня, спрямовану на створення "рамок, що сприяють досягненню всеосяжного і міцного миру в Україні",

Швейцарія проведе дводенну мирну конференцію високого рівня щодо України 15 та 16 червня. росія дала зрозуміти, що не братиме участі в цій ініціативі. Про це повідомляє The Guardian із посиланням на Федеральну раду країни, передає УНН.

Наразі існує достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для запуску мирного процесу

- йдеться у заяві Федеральної ради Швейцарії.

Конференція відбудеться 15-16 червня на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден, що поблизу міста Люцерн. Як зазначається в заяві, її метою стане "створення рамок, що сприяють досягненню всеосяжного і міцного миру в Україні, а також "конкретної дорожньої карти участі росії в мирному процесі".

Також повідомляється, що російські офіційні особи заявили, що не братимуть участі в переговорах у Швейцарії, країні, яка, на їхню думку, відмовилася від нейтралітету у війні. 

Швейцарська влада поки не розкриває повного списку учасників саміту.

Нагадаємо 

У січні влада Швейцарії заявила, що прийме у себе мирний саміт на прохання Президента України Володимира Зеленського. Відтоді Швейцарія провела переговори з ЄС, країнами-членами G7 і такими країнами, як Китай та Індія, щоб заручитися їхньою підтримкою.

Джо Байден має відвідати мирну конференцію у Швейцарії10.04.24, 16:11 • [views_0]