mytropolytu-sviatohirskoi-lavry-upts-mp-povidomyly-pro-pidozru

Митрополиту Святогірської лаври УПЦ (МП) повідомили про підозру

 • 18478 переглядiв

Митрополиту Арсенію, наміснику Святогірської лаври, СБУ повідомила про підозру за те, що він під час літургії розголосив російським окупантам розташування блокпостів Збройних сил України в Донецькій області.

Митрополиту Арсенію, настоятелю Святогірської лаври УПЦ (МП), Служба безпеки України повідомила про підозру за те, який, як вказують спецслужбі, "підказав" рашистам позиції ЗСУ на Донеччині, повідомили у СБУ у середу, пише УНН.

Деталі

"Служба безпеки задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополита Арсенія. За даними слідства, клірик "здав" окупантам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі на Донеччині. Це відбулося під час його літургії. Тоді вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ", - повідомили у СБУ у соцмережах.

Як вказано, згодом це відео опублікували на сайті лаври та в місцевій групі телеграм-каналу.

"Таким чином клірик намагався завуальовано "злити" агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі", - вказали у СБУ.

За даними слідства, митрополит ще до початку повномасштабного вторгнення росії висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. 

Митрополиту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.

На Хмельниччині викрито настоятеля храму УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами22.04.24, 14:13 • [views_0]