myunkhen-gotoviy-priynyati-migrantiv-iz-bilorusko-polskogo-kordonu-zmi

Мюнхен готовий прийняти мігрантів із білорусько-польського кордону - ЗМІ

 • 26356 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Влада Мюнхена виступила з пропозицією прийняти мігрантів, які знаходяться на білорусько-польському кордоні. Про це пише УНН з посиланням на Polsat News.

Цитата

"Для столиці Баварії порятунок людських життів має вищий пріоритет. У зв'язку з цим ми в черговий раз пропонуємо швидко і без зайвої бюрократії прийняти застряглих на кордоні людей в Мюнхені і на місці забезпечити їм доступ до відповідних процедур, що стосуються отримання притулку", — йдеться в повідомленні.

Деталі

У повідомленні підкреслюється, що влада Мюнхена більше не може дивитися на те "як люди залишаються на кордоні ЄС без перспектив і в невизначеності".

Мюнхен вважає, що мігрантів можна було б прийняти в рамках як регіональних, так і державних програм.

Також зазначимо, що польська поліція виявила тіло сирійця біля кордону з Білоруссю.

"Вчора в лісі, недалеко від кордону, недалеко від Вовки Тереховської, було знайдено тіло молодого сирійця. Дії, проведені на місці виявлення тіла, не дозволили однозначно встановити причину смерті", - йдеться у повідомленні.

Доповнення

8 листопада у прикордонному районі Білорусі до КПП "Брузгі-Кузнєца" підійшла велика колона мігрантів. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

9 листопада Польща закрила в Кузні прикордонний перехід з Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів змогли прорватися через білорусько-польський кордон і опинитися на території Польщі. Всіх нелегалів затримали.

Українські Національні Новини

Новини Світу