mzs-daniyi-ta-shvetsiyi-viklikayut-posliv-rf-cherez-aneksiyu-kremlem-teritoriy-ukrayini

МЗС Данії та Швеції викликають послів рф через анексію кремлем територій України

 • 185807 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Міністерства закордонних справ Данії та Швеції викликають послів рф віктора татарінцева і володимира барбіна на розмову у зв'язку з анексією росією тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Про це інформує УНН, посилаючись на повідомлення голови МЗС Швеції Анн Лінде у Twiiter та на сайті МЗС Данії.

Цитата

"МЗС викликало російського посла, щоб засудити незаконну спробу анексії додаткових територій України. Неприпустимі порушення міжнародного права. Підтримка України з боку Швеції є непохитною", - написала Лінде.

"Посла росії в Данії володимира барбіна викликають на розмову в МЗС, яка відбудеться з директором департаменту зовнішньої політики міністерства закордонних справ", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У зв'язку з викликом посла рф глава МЗС Данії Єппе Кофод заявив, що спроби російського диктатора володимира путіна анексувати частини українських територій "є повним божевіллям". Він наголосив, що Данія ніколи не погодиться з прагненнями кремля "змінити кордони України військовою силою".

Нагадаємо

30 вересня путін затвердив анексію захоплених регіонів півдня й сходу України.

Українські Національні Новини

Політика