mzs-frantsiyi-propozitsiya-makrona-ne-ye-alternativoyu-chlenstva-v-yes

МЗС Франції: пропозиція Макрона не є альтернативою членства в ЄС

 • 197240 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. У міністерстві закордонних справ Франції заявили, що ініціатива президента країни Еммануеля Макрона про створення "політичного європейського співтовариства" не є альтернативою членству в Європейському Союзі, пише УНН.

Цитата

"Ми вітаємо заявку України на членство у ЄС. Зараз вона розглядається Європейською комісією і обговорюватиметься на рівні глав держав та урядів у Європейській раді у червні наступного року", - йдеться у заяві МЗС Франції.

Там повторили слова Макрона 9 травня та французького міністра у справах Європи, що "Україна є частиною європейської сім'ї".

"Проект політичного європейського співтовариства, сформульований президентом Республіки, не є альтернативою членству, ні альтернативою процесу (набуття - ред.) членства. Навпаки, він спрямований на те, щоб якнайшвидше зміцнити відносини з усіма сусідніми з нами європейськими країнами, а для тих, хто є кандидатом, посилити нашу підтримку у всіх сферах з метою їх приєднання", - зазначили у МЗС Франції, відповідаючи на запитання, чи не непокоїть Париж, що розмови про 15-20 років для можливого членства України в ЄС можуть надіслати Києву невірний сигнал.

Контекст

9 травня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що вступ України в ЄС може тривати десятиліття. Французький лідер також рекомендував сформувати новий тип "політичного європейського співтовариства", яке дозволить країнам, які не входять до ЄС, долучитися до "основних європейських цінностей".

Міністр з європейських справ Франції Клеман Бон 23 травня вказав, що вступ України до ЄС можливий не раніше, ніж через 15-20 років.

Українські Національні Новини

Політика