mzs-gruziyi-zasudilo-netsenzurni-vislovlyuvannya-na-adresu-putina-v-efiri

МЗС Грузії засудило нецензурні висловлювання на адресу Путіна в ефірі

 • 10108 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Міністерство закордонних справ Грузії назвало використані Rustavi 2 висловлювання провокацією, "спрямованою на поглиблення і без того складної ситуації в грузино-російських відносинах". Про це УНН повідомляє з посиланням на "Новости-Грузия".

"Ми строго засуджуємо використані телекомпанією Rustavi 2 висловлювання, які не мають нічого спільного зі свободою слова і є чистої води провокацію", - сказано в заяві грузинського зовнішньополітичного відомства.

МЗС Грузії закликало міжнародне співтовариство і всі міжнародні організації, що працюють з питань свободи слова, "дати відповідну оцінку поведінці телекомпанії і конкретного журналіста, який грубо порушив міжнародні професійні норми і стандарти".

"Ясно, що мають місце цілеспрямовані дії з метою встановлення в країні відчуття дестабілізації на тлі того, що уряд Грузії, виходячи з національних інтересів країни, намагається здійснити деескалацію напруженості", - наголошується в заяві.

Перші особи Грузії розцінили вчинок журналіста як "провокаційний акт" і "спробу дестабілізації". Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що засуджує використання телеведучим "провокаційної і образливїю термінології" на адресу "глави сусідньої країни".

"Патріотизм - це щось інше, і захист інтересів країни не відбувається шляхом агресії, дестабілізації і безладів. Наш шлях - мирний шлях, наша перспектива - Європа, а наша сила - стабільність. Поділ країни на два табори, підбурювання зовнішнього протистояння, і розпалювання напруженості в регіоні з нашого боку неприпустимі! Це служить або провокуванню нової війни, або реваншу незавершеного перевороту. У будь-якому випадку, це дія проти інтересів країни. Вони зробили те, що негідно Грузії! Це називається нанесення шкоди інтересам держави", - сказано в заяві Зурабішвілі.

Ведучий авторської програми "PS" на грузинському телеканалі Георгій Габунія раніше в прямому ефірі звернувся до президента РФ Володимира Путіна російською мовою, використавши нецензурні слова.

Після цього біля будівлі Rustavi 2 люди зібралися на протестну акцію. Телекомпанія вирішила перервати своє ефірне мовлення. Гендиректор телеканалу Ніка Гварамія вибачився перед глядачами і обіцяв вжити заходів щодо автора скандального монологу.

Українські Національні Новини

Новини Світу