mzs-iranu-vidpovilo-na-obmezhennya-ukrayini-na-robotu-iranskogo-posolstva-zayavili-pro-nepidtverdzheni-povidomlennya

МЗС Ірану відповіло на обмеження України на роботу іранського посольства: заявили про "непідтверджені повідомлення"

 • 263534 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Міністерство закордонних справ Ірану опублікувало відповідь на рішення України з приводу обмежень на роботу посольства країни у Києві після використання російськими окупантами зброї іранського виробництва вУкраїні, заявивши, що рішення базується на "непідтверджених повідомленнях", пише УНН.

Деталі

Прес-секретар МЗС Ірану Насер Канаані, як повідомляється, "висловивши жаль з приводу рішення уряду України щодо дипломатичних відносин з Ісламською Республікою Іран, повважав це рішення заснованим на непідтверджених повідомленнях та викликаним створенням медійного простору іноземними сторонами".

"Посилаючись на чітку політику активного нейтралітету Ісламської Республіки Іран у конфлікті між Україною та росією, прес-секретар МЗС наголосив на неприйнятті нашою країною війни та необхідності політичного врегулювання суперечок подалі від насильства", а також згадав про численні зустрічі та контакти міністра закордонних справ країни з російськими і українськими колегами останніми місяцями "допомогти врегулювати кризу", сказано у заяві МЗС Ірану.

При цьому Канаані "наголосив на належних діях нашої країни (Ірану - ред.) у відповідь на рішення уряду України і порадив уряду цієї країни уникати впливу третіх осіб, які прагнуть зруйнувати відносини між двома країнами", зазнали у МЗС Ірану.

Контекст

Через постачання Іраном зброї росії для ведення війни українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства в Києві.

росія в останні дні атакувала кілька українських військових позицій за допомогою безпілотників-камікадзе, які, за словами українських військових, були іранськими безпілотниками Shahed-136.

Українські Національні Новини

Політика