mzs-kazakhstanu-viklikalo-posla-rf-cherez-zayavu-zakharovoyi-pro-posla-ukrayini

МЗС Казахстану викликало посла рф через заяву захарової про посла України

 • 297358 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Посла рф викликали до МЗС Казахстану через "неприпустимі висловлювання" представника російського МЗС марії захарової з приводу повернення до Астани українського посла Петра Врублевського. Про це інформує УНН, посилаючись на Informburo.

Цитата

"З приводу коментаря офіційного представника МЗС рф марії захарової щодо висилки українського посла з Казахстану хотів би зазначити, що тональність її заяви дисонує з характером союзницьких відношень Казахстану та росії як рівноправних стратегічних партнерів", - сказав речник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров.

Він додав, коментуючи слова захарової про "кримінальну відповідальність" Врублевського: "Ми також не можемо зрозуміти, про яку кримінальну відповідальність говорить мзс рф, оскільки посол України в Казахстані, згідно з Віденською конвенцією, має дипломатичну недоторканність".

Деталі

Він повідомив, що зовнішньополітичне відомство викличе посла рф Олексія Бородавкіна для розмови сьогодні, 5 жовтня. Наразі вирішується питання, хто проведе зустріч з ним.

Крім цього, Смадіяров під час брифінгу зазначив, що Україна надіслала запит до МЗС Казахстану щодо того, щоб замінити Петра Врублевського на посаді. За його словами, кандидатура нового посла зараз розглядається, поки що озвучити її не можуть.

Контекст

росіяни виступають проти повернення на посаду Врублевського, оскільки в одному з інтерв'ю у серпні цього року він сказав: "Чим більше ми вб'ємо росіян зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям".

Вчора, 4 жовтня, до мзс рф викликали посла Казахстану Єрмека Кошербаєва у зв’язку з поверненням до Астани посла України Петра Врублевського.

Спікер російського відомства, зокрема, назвала посла України в Казахстані "бандерівським емісаром".

Українські Національні Новини

Політика