mzs-litvi-zvinuvatilo-bilorusiyu-u-sprobi-vtruchannya-v-robotu-diplomatichnoyi-poshti

МЗС Литви звинуватило Білорусь у спробі втручання в роботу дипломатичної пошти

 • 21475 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. У п'ятницю МЗС Литви звинуватило Білорусь у спробі втручання в роботу дипломатичної пошти і викликало мінського посла, щоб висловити протест з цього приводу. Про це повідомляє пресслужба МЗС Литви, передає УНН.

Цитата

"Міністерство закордонних справ висловлює рішучий протест проти безпрецедентного затримання автомобіля з дипломатичною поштою Литовської Республіки на литовсько-білоруському державному кордоні", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що на прикордонному переході Мядінінкай білоруська влада зажадали зірвати дипломатичні печатки та відкрити машину дипредставництва Литви, коли литовський дипломатичний кур'єр не погодився з цією вимогою, білоруська сторона розвернула автомобіль і повернула на територію Литви.

"Затримання на державному кордоні автомобіля з дипломатичною поштою є серйозним порушенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини. Білорусь ще раз продемонструвала, що для цієї держави більше не існує правил цивілізованого світу. Це бурхлива диктатура в центрі Європи", - сказав міністр закордонних справ Габріеліус Ландсбергіс.

Представник білоруського посольства був екстрено викликаний сьогодні в МЗС де йому вручили ноту протесту.

Доповнення

Велика Британія, США і Європейський союз ввели заборони і заморожування активів деяких білоруських чиновників після торішніх виборів, які, за словами опозиції, були сфальсифіковані.

Відносини ще більше погіршилися в минулому місяці після того, як літак Ryanair, який пролітав над Білоруссю рейсом Афіни-Вільнюс, був змушений приземлитися в Мінську, де були заарештовані білоруський журналіст-дисидент Протасевич і його подруга Сапега на борту.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська, яка живе у вигнанні в сусідній Литві, неодноразово закликала до введення додаткових санкцій відносно уряду непризнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Українські Національні Новини

Новини Світу