mzs-ne-otrimuvalo-zvernennya-vid-polschi-schodo-teleperedachi-pro-banderu

МЗС не отримувало звернення від Польщі щодо телепередачі про Бандеру

 • 17309 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. До Міністерства закордонних справ України не надходило звернень від Посольства Республіки Польща в Україні у справі виходу на українському телебаченні передачі, присвяченій Степану Бандері. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили в прес-службі МЗС України.

"Звернень від Посольства Республіки Польща в Україні у справі виходу на українському телебаченні згаданої Вами передачі до відповідного підрозділу МЗС України не надходило", - зазначили у прес-службі.

Водночас дипломати звернули увагу, що чинне законодавство України чітко регламентує свободу думки і слова в Україні. Зокрема ст. 34 Конституції України проголошує: "кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань", а Закон України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні (ст. 2) забороняє створення та фінансування державних органів, установ, організацій або посад для цензури масової інформації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС прокоментували звернення Румунії через відмову у в'їзді їх громадянину

"Згідно зі ст. 10 Європейської конвенції про права людини, кожна людина має право на свободу вираження поглядів, яке включає свободу одержувати і поширювати інформацію та ідею без втручання держави і незалежно від кордонів", - додали в МЗС.

Як повідомляло Польське Радіо у понеділок, 8 квітня, Посольство Республіки Польща у Києві висловило обурення у зв’язку із виходом на українському телебаченні передачі, присвяченій одному з лідерів українських націоналістів Степанові Бандері, звинувативши її автора та учасників в упередженості та упущенні фактів.

Як повідомляв УНН, МЗС Угорщини викликало посла України через "антиугорські провокації"

Українські Національні Новини

Політика