mzs-nimechchini-ssha-ta-yevropa-daleki-vid-kompromisu-schodo-iranu

МЗС Німеччини: США та Європа далекі від компромісу щодо Ірану

 • 2272 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. У суперечці між Сполученими Штатами та Євросоюзом щодо ядерної угоди з Іраном не сталося жодного зближення. Про це у ніч на четвер заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас після зустрічей з радником президента США з нацбезпеки Джоном Болтоном та держсекретарем США Майком Помпео, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Він додав, що обидві сторони "далекі від компромісу" в цьому питанні.

Наразі Європа і США не можуть погодити спільний план дій щодо ядерної угоди з Іраном, зазначив керівник зовнішньополітичного відомства Німеччини. Однак, за його словами, США є важливим партнером ЄС, тому сторони й надалі вестимуть діалог, в рамках якого зможуть обмінюватися думками. Щодо подальшого розвитку ситуації та дискусії навколо ядерної угоди з Іраном, то вони будуть "складними", зазначив Маас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран висунув Європі умови для збереження ядерної угоди

Німецький урядовець також заявив, що європейські країни мають намір зберегти ядерну угоду. Попри бажання ЄС досягти змін в поведінці Ірану, особливо в тому, що стосується ракетної програми та ролі Ірану в Сирії, Євросоюз хоче досягти цього на базі чинної угоди, наголосив Маас.

Після зустріч з держсекретарем США Майком Помпео Маас сказав, що США та Європа "обрали два абсолютно різних курси". Він також висловив застереження, що це може позначитися й на трансатлантичних відносинах.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Вашингтона з іранської ядерної угоди, яку 2015 року уклали з Іраном США, Росія, Китай, Велика Британія, Франція та Німеччина. Після виходу з угоди США розширили санкції проти Ірану.

Українські Національні Новини

Новини Світу