mzs-ozvuchilo-ochikuvannya-vid-sudu-u-spravi-mn17

МЗС озвучило очікування від суду у справі МН17

 • 41208 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. У Міністерстві закордонних справ України впевнені у невідворотності покарання всіх причетних до збиття пасажирського літака рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році та очікують, що докази, представлені в ході цих та наступних судових засідань, також посилять позицію України в Міжнародному Суді ООН. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у пресслужбі МЗС.

"Судові засідання, які відбудуться 9-13 березня у Нідерландах, є лише початком процесу притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у збитті літака рейсу МН17. Ми впевнені у невідворотності покарання всіх причетних до цього злочину. Очікуємо, що докази, які будуть представлені в ході цих та наступних судових засідань, також посилять позицію України в Міжнародному Суді ООН, де розглядається наш позов щодо порушення Російською Федерацією Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму", - зазначили у дипвідомсті.

У МЗС також нагадали, що, згідно з угодою між Україною та Королівством Нідерланди про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року, "Україна передала матеріали слідства щодо перших 4 підозрюваних у цій справі до компетентних органів Королівства Нідерланди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський уповноважив посла в Нідерландах підписати Конвенцію про визнання судових рішень.

"9 березня 2020 року почнеться перше судове засідання у цій справі. Представляти позицію звинувачення буде прокуратура Королівства Нідерландів. Під час судових засідань будуть присутні представники держав-членів спільної слідчої групи: Нідерландів, Бельгії, Австралії, Малайзії та України. Делегації включатимуть представників міністерств закордонних справ, прокуратур та органів слідства (з боку України - СБУ)", - повідомили у МЗС.

Нагадаємо, раніше нідерландський слідчий, голова JIT Фред Вестербеке заявив, що у міжнародній Спільної слідчій групі (JIT) є свідок запуску ракети по малайзійському Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році.

Пізніше в прокуратурі Нідерландів заявили, що імена 13 свідків більше не будуть називати через загрозу для їхнього життя.

Як повідомлялося в УНН, 17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Літак виконував рейс "Амстердам — Куала-Лумпур". Більшість загиблих — 196 осіб — були громадянами Нідерландів.

Судовий розгляд у справі про катастрофу MH17 відбудеться 9 березня 2020 року в суді в Гаазі.

Українські Національні Новини

Політика