mzs-polschi-rishuche-zasudzhuye-organizovani-rosiyeyu-nezakonni-referendumi

МЗС Польщі рішуче засуджує організовані росією "незаконні референдуми"

 • 116978 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що "беззастережно та рішуче засуджує" організовані росією "незаконні референдуми", передає УНН.

Цитата

"Міністерство закордонних справ однозначно і рішуче засуджує організацію росією незаконних "референдумів", спрямованих на анексію тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України", - йдеться у заяві.

Деталі

Міністерство закликає представників міжнародного співтовариства "не визнавати законність цих псевдореферендумів та їхніх "результатів", які аж ніяк не відображають волю мешканців цих регіонів, які часто вимушені голосувати".

"Ми закликаємо до судового переслідування всіх, хто причетний до проведення фіктивних референдумів, а також російських людей та установ, які діють на незаконно окупованій території України", - додали в міністерстві, заявивши, що Польща "налаштована" на продовження співпраці з партнерами у цій галузі.

"Ми й надалі підтримуватимемо зусилля України зі звільнення тимчасово окупованих територій стільки, скільки потрібно", - заявили в МЗС Польщі.

Додамо

Прем'єр-міністр Ліз Трасс заявила президенту України Володимиру Зеленському у середу, що Велика Британія ніколи не визнає спроби росії анексувати її територію.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі