mzs-povidomilo-pro-povernennya-ukrayitsiv-yaki-postrazhdali-v-aviakatastrofi-u-kazakhstani

МЗС повідомило про повернення українців, які постраждали в авіакатастрофі у Казахстані

 • 12502 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. На Батьківщину повернулись громадяни України, які постраждали внаслідок авіакатастрофи в Республіці Казахстан 27 грудня 2019 року. Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України, передає УНН.

"Як відомо, 27 грудня 2019 року поблизу аеропорту міста Алмати, Республіка Казахстан, розбився пасажирський літак авіакомпанії Bek Air, який виконував рейс за маршрутом "Алмати – Нур-Султан". На борту літака знаходилось 95 пасажирів та 5 членів екіпажу. Серед постраждалих двоє громадян України, яких було доставлено до лікарні міста Алмати з травмами", - нагадали в ДКС.

Зазначається, що консулом Посольства України в Казахстані було невідкладно взято на контроль та встановлено зв’язок з лікарями медичного закладу, до якого госпіталізували постраждалих громадян України.

Оскільки під час авіакатастрофи постраждалі українці втратили документи, Посольством також були вжиті заходи щодо документування громадян України з метою їх подальшого повернення на Батьківщину.

"За безпосереднього сприяння Посольства України в Республіці Казахстан зазначені громадяни України у супроводі батька постраждалого повернулися на Батьківщину. Водночас, за результатами проведеної МЗС України та Посольством України в Республіці Казахстан роботи, авіакомпанія Air Astana повернула зазначеним громадянам всю суму коштів за придбані ними авіаквитки", - повідомили у департаменті.

Нагадаємо, раніше було названо причину падіння лайнера Bek Air. У процесі розслідування стало відомо, що авіаційна адміністрація Казахстану в ході перевірки авіакомпанії Bek Air, літак якої зазнав аварії 27 грудня 2019 року, виявила, що компанія не могла контролювати льотну придатність флоту, в тому числі через відсутність фінансів для купівлі запчастин.

Українські Національні Новини

Суспільство