mzs-pozachergovo-sklikaye-koordinatsiynu-radu-cherez-chergi-na-ukrayinsko-polsku-kordoni

МЗС позачергово скликає Координаційну Раду через черги на українсько-польському кордоні

 • 13541 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на прохання голови Львівської ОДА Олега Синютки ініціює проведення позачергового засідання Українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва (МКРМС), передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби МЗС.

Зазначається, що відповідне звернення пов’язане першочергово з тим, що на пунктах пропуску на українсько-польському кордоні спостерігаються черги автотранспортних засобів.

"Спричинені скупчення автомобілів низьким виконанням умов меморандуму між Україною та Польщею, який передбачає, зокрема, роботу Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні з метою забезпечення ритмічності пропускних операцій. Ця система визначає оптимальну кількість транспортних засобів, що приймаються прикордонними службами кожної зі Сторін за період однієї зміни", - пояснили в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 вересня через страйки на кордоні з Польщею виникли черги

У повідомленні сказано, що напередодні голова Львівської ОДА звернувся до керівництва України та воєвод Підкарпатського та Люблінського Воєводств у Польщі із проханням у сприянні вирішення ситуації, що склалась.

Як повідомляв УНН, ГУ ДФС у Закарпатській області роз’яснило причини накопичення вантажівок на митному посту “Ужгород” упродовж 1-3 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика