mzs-pratsyuye-nad-organizatsiyeyu-okremogo-tribunalu-proti-rosiyi-dzhaparova

МЗС працює над організацією окремого трибуналу проти росії - Джапарова

 • 127378 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Міністерство закордонних справ України працює над організацією окремого трибуналу проти росії, щоб світ визнав її агресором та змусив виплачувати репарації. Про це сьогодні під час брифінгу в заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, пише УНН.

Цитата

«Наша позиція така, що мандат прокурора має покривати окрім злочинів проти людяності і воєнних, ще й злочини геноциду. Інший злочин – злочин агресії, який прокурор не розглядає. Тому, МЗС прийняло рішення запускати окремий трибунал, наразі тривають перемовини з провідними експертами. Ми вважаємо, що є велика перспектива вийти в цей трибунал, і росія буде визнана як держава, яка скоїла акт агресії, а значить, країна-агресор буде виплачувати репарації за все, що вона зруйнувала і руйнує», - сказала Джапарова.

Деталі

Дипломат наголосила, що МЗС з перших днів війни відпрацьовує повний трек роботи – санкційний напрямок, витискання росії з Радбезу ООН та інших установчих організацій, а також гуманітарний напрям.

Адже росія – це країна, яка проводить агресивні, дискредитуючі дії, тому вона не має права презентувати себе у міжнародних організаціях.

Раніше

Наприкінці квітня парламентський орган головної європейської правозахисної організації ПАРЄ ухвалив резолюцію, що закликає всіх її члени та держави-спостерігачі створити міжнародний кримінальний трибунал, наділений повноваженнями розслідувати та переслідувати російських політиків та солдатів, які вчинили військові злочини в Україні.

Українські Національні Новини

Політика