mzs-pro-rosiysku-stinu-v-krimu-nikchemni-sprobi-legalizuvati-okupatsiyu

МЗС про російську стіну в Криму: нікчемні спроби легалізувати окупацію

 • 16973 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Спорудження Росією стіни між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією Криму є незаконним і є нічим іншим, аніж "нікчемною спробою легалізувати окупацію" суверенної території України. Про це УНН заявили у Міністерстві закордонних справ України у відповідь на інформаційний запит.

"Спорудження країною-окупантом стіни між адміністративними одиницями України - Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим - є незаконним і жодним чином не змінює статусу півострова", - зазначили у відомстві.

Так, 28 грудня у Прикордонному управлінні ФСБ Росії повідомили, що будування 60-кілометрової стіни на кордоні з Україною в окупованому Криму було завершене.

"Розглядаємо зазначені дії РФ як чергові нікчемні спроби легалізувати окупацію суверенної території України, яка не буде визнана жодною цивілізованою країною", - підкреслили у МЗС.

Як повідомляв УНН, раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш розповів про наслідки будівництва "стіни" на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

Українські Національні Новини

Політика