mzs-rf-pogrozhuye-vidpovisti-na-visilku-rosiyskikh-diplomativ-z-pragi

МЗС РФ погрожує відповісти на висилку російських дипломатів з Праги

 • 18629 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Висилка двох співробітників російського центру культури з Праги отримає “адекватну відповідь”. Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ РФ, передає УНН.

"Дії Праги отримають не тільки адекватну відповідь, а й будуть враховані при формуванні російської лінії щодо Чехії. За такі провокації треба буде відповідати", - сказано в коментарі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Чеської Республіки Андрій Бабіш заявив сьогодні, що держава вислала двох російських дипломатів у зв'язку з випадком ймовірного замаху на чеських політиків за допомогою рицину (білкового токсину рослинного походження).

Як повідомляв УНН, навесні поточного року чеський журнал Respekt повідомив про особу з дипломатичним паспортом, яка планувала використовувати смертельну отруту, рицин, для замаху на життя мера Праги і глав двох районів міста.

Провівши власне розслідування, низка журналістів прийшли до висновку, що цією людиною є Андрій Вікторович Кончаков, директор Російського центру науки і культури в Празі. Сам центр стверджує, що 34-річний Кончаков народився в Москві і закінчив Національний університет ядерних досліджень, спеціалізується на міжнародних відносинах.

Українські Національні Новини

Новини Світу